GALÉRIÁVAL

2018.11.29. 19:45

Nagyon fontos „üzenetet” kaptak a szolnoki tinik

Több száz szolnoki középiskolás előtt mutatta be az Üzenet Táncszínház „Üzenet a biztonságért” című előadását csütörtökön az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Legelső fellépésük két évvel ezelőtt volt Szolnokon, azóta azonban egy országos bűn- és baleset-megelőzési roadshow-vá nőtte ki magát a produkciójuk.

Czakó Nóra

Fotó: Csabai István

Két év alatt 16 megyébe és 23 városba, több mint tízezer fiatalhoz juttatták el az „üzenetet”. Jelenleg 25 tagja van a táncszínháznak, melyben minden korosztály képviselteti magát.

– A cél az volt, hogy a legnehezebben megfogható generációt, a fiatalokat szólítsák meg, és felhívják a figyelmet a rájuk leselkedő veszélyekre. Látványos üzenetet közvetítő tánccal, akrobatikus elemekkel és fénytechnikával sikerült is elnyerni a tetszésüket – mondta Dávid Mónika őrnagy, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára a tegnapi fellépés előtt.

– Olyan üzeneteket közvetít ez az előadás, amelyeket mi felnőttek hiába mondunk el nektek saját szavainkon keresztül, nem biztos, hogy ugyanúgy értitek, mint a mikor kortársaitok táncban beszélnek a drogproblémáról, a közlekedési problémákról vagy a kirekesztésről és mindezt művészi szinten teszik – intézte szavait Szalay Ferenc polgármester a főként diákokból álló közönséghez, majd ajándékkal köszönte meg a táncszínház tagjainak tevékenységét.

Fotó: Csabai István

Oberling József ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője úgy gondolja, ezzel a programmal hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a mai fiatalok ne kerüljenek bajba, vagy ha ez mégis megtörténik, érezzék, hogy van segítség.

Ez a produkció hasznos módja annak, hogy ezt tudatosítsák a fiatalokban.

A program jövőre is folytatódik, további kilenc városban fogja előadni a táncszínház a népszerű produkciót.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában