Cibakháza

2018.11.07. 10:26

Nem akar hitelt felvenni Cibakháza

Nem gondolkodik hitel felvételében a cibakházi önkormányzat, pedig az egyik beruházásukhoz negyvenmillió forint hiányzik.

Joó Zsuzsa

Hegyes Zoltán polgármester hírportálunk érdeklődésére elmondta, az Újszőlő út építése (mely régi vágya, kérése a lakosoknak) kilencvenmillió forintba kerülne, de az önkormányzat csak ötvenmillió forintot nyert pályázaton a munkálatokra.

Annak ellenére, hogy teljes műszaki tartalmat kértek a pályázatban, jóval kevesebbet ítéltek a községnek. Egyértelmű, hogy ennyi összegből nem tudják befejezni az építkezést, de még elkezdeni sem érdemes. Az önkormányzat azonban elszánt, az utat mindenképpen szeretné megépíteni.

A hiányzó, 40 millió forintnyi összeg pótlására most kiegészítő támogatást és egyéb forrást keresnek. Ha szükséges, önerőt is „beletesznek”, hogy megvalósuljon a beruházás.

– Hitel felvételében azonban nem gondolkodunk. Eddig sem volt adóssága a településnek, ezután sem szeretnénk, hogy legyen – hangsúlyozta Hegyes Zoltán polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában