TÚRKEVE

2018.11.28. 19:52

Országos tehetséggondozó karolta fel a „kevei pacsirtát”

Óriási elismerésben részesült Túrkeve „kis pacsirtája”, a csengő hangú Simon Évike. A napokban ugyanis egy országos tehetséggondozó programja karolta fel. Azon kevesek között lehet, akiket beválogattak az Eszenyi Enikő által is támogatott Messzehangzó Tehetségek Alapítvány idei ösztöndíjasai közé.

Szilvási Zsuzsa

Fotó: Mészáros János

Simon Éva népdalénekesként és klarinétjátékával az ország számos pontján képviselte már városát az elmúlt évek során.

– A kezdetektől támogatjuk a felkészülésben, együtt szoktuk kiválasztani a versenydalokat, melyeket aztán szakértők hagynak jóvá. Sok tépelődés után úgy döntöttünk, hogy iskolát váltunk, így Évike jelenleg Kisújszállásra jár át, a Kossuth Lajos Babtista Általános Iskolába, és mellette a Baptista Művészeti Iskolában tanul zenélni, énekelni – mondta el édesapja, Simon Kálmán.

– Három éve, hogy kizárólag az énekléssel foglalkozom. A kezdetek nem voltak könnyűek, kerestem az utam a műfajok között – tudtuk meg Évitől.

– Sok sikeres versenyem volt, de az élet úgy hozta, hogy inkább a népi irányzat hozta az eredményeket. Közben a klarinétjátékom is alakult.

Simon Évike ösztöndíjat kapott.
Fotó: Mészáros János

Évikét az iskolában Janó Valéria tanárnő irányítja, vezetésével szépen és eredményesen szerepel. Sorra hozza a szép minősítéseket, többek között a KÓTA országos arany fokozatot, a KÓTA térségi kiváló szólóénekes és KÓTA térségi kiváló szólóklarinétos címet, illetve a Vass Lajos népzenei középdöntő arany fokozatú minősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában