CIBAKHÁZA

2018.11.15. 15:30

Pályázati pénzből szépülhetett meg a cibaki iskola udvara és tornaterme

Felújították a Cibakházi Damjanich János Általános Iskola tornatermét és udvarát. Az ünnepélyes átadást szerdán délután tartották.

Joó Zsuzsa

Az iskola tanulói tánccal avatták fel az új udvart.

Forrás: Beküldött fotó

Hegedűsné Varga Ilona igazgató elmondta: az 1987-ben felhúzott épületen eddig csak állagmegóvást végeztek. A pályázaton elnyert huszonhárommillió forintból végre megszépülhetett az ezer négyzetméteres iskolaudvar: térkövezték azt és virágágyásokat alakítottak ki. Ahogy fogalmazott az iskolaigazgató: végre por- és sármentessé vált a terület.

A tornateremben részleges felújítás történt. Mivel a harminc éve letett parkettának a kopáson kívül nem volt baja, így azt elég volt felcsiszolni.

Az iskolaigazgató reménykedik, hogy a jövőben a nyílászárókat is ki tudják cserélni, és a külső homlokzat is megszépülhet, ami esztétikailag most igencsak kifogásolható.

Az iskola tanulói tánccal avatták fel az új udvart.
Fotó: Beküldött fotó

Jelenleg kétszázhetven tanuló jár az intézménybe, tizenhárom osztályba. Ez azt jelenti, hogy nincsen páros osztály az első, a második és a negyedik évfolyamon. A gyereklétszám szerencsére mostanság stagnál, sőt, jövőre némi emelkedés is várható – tette hozzá Hegedűsné Varga Ilona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában