SZOLNOK

2018.11.24. 19:50

Sütemények és ajándéktárgyak várják a jótékonykodókat

Hamarosan újra frissen sült sütemények illata lengi be a Megyeházát. Tavaly először rendezett karácsonyi jótékonysági sütivásárt a megyei önkormányzat és a megyei kormányhivatal a jó célért adakozni kész lakosok számára.

Szoljon.hu

Tavaly kétszázhetvenezer forint adomány gyűlt össze. Az összeg a megyénkben állami gondoskodásban élő gyermekek karácsonyát tette szebbé

A kezdeményezés nagy sikert aratott, így idén újra „hazai” süteményekkel várják a betérőket a megyei vezetők és munkatársak. Sőt idén az ötletgazda és fő szervező Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat mellé a megyei kormányhivatalon túl a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kirendeltsége is csatlakozik.

Az érintett szervezetek vezetői, munkatársai süteményei mellett ebben az évben az SZGYF intézményei saját készítésű ajándéktárgyakkal is készülnek.

A bánhalmai Fenyves Otthon lakói szalmából és csuhéból készült ajándéktárgyakat, díszpárnákat, asztalterítőket, lányka pörgős szoknyákat készítenek erre az alkalomra, a szolnoki Liget Otthon és a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. karácsonyi mécsesekkel, karkötőkkel, nyakláncokkal, karácsonyfadíszekkel, díszpárnákkal, bortartó zsákokkal vesz részt a vásáron.

A törökszentmiklósi Angolkert Otthon szövőműhelye szőnyegekkel, a fazekasműhely tálakkal, csészékkel, kaspókkal, fűszertartókkal készül, a pusztataskonyi Tóparti Otthon sok más mellett párnákkal és szőnyegekkel.

Tavaly kétszázhetvenezer forint adomány gyűlt össze. Az összeg a megyénkben állami gondoskodásban élő gyermekek karácsonyát tette szebbé

A jótékonysági vásárra bárki betérhet a Megyeháza dísztermébe és márványtermébe december 5-én, szerdán, 9.30 és 16 óra között, aki kész egy jó célért áldozni.

A befolyt adományokból ugyanis az ajándéktárgyakat készítő intézményekben folyó munka támogatása mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet részére infúziós pumpa megvásárlásához járulnak hozzá a jótékonykodók.

Jöjjön el és töltődjön fel a karácsony ízeivel, illataival, zenéjével, hangulatával és közben tegyen jót!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában