roadshow

2018.11.09. 18:43

Szakmaválasztást segítő kamion látogatott Szolnokra

A megyeszékhelyre érkezett csütörtökön az a különleges országjáró jármű, amely október 13-án indult útnak. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztást támogató „Szakmavilág” roadshow kamionja az ország összes megyéjét meglátogatja.

Szilvási Zsuzsa

Több száz diák tájékozódott a lehetőségekről 

Fotó: Mészáros János

Szolnokon a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola előtti buszfordulóban várta a diákokat, akik virtuális élmény keretében ismerkedhettek meg négy szakmacsoporttal: építőipar, autóipar, vendéglátás és kreatív szakmák.

Ezek segítségével a fiataloknak lehetőségük nyílt rá, hogy felmérjék, az adott szakma végzéséhez van-e megfelelő készségük, képességük. A legideálisabb ugyanis mindig az érdeklődési kör és a képesség szerinti szakmaválasztás.

Több száz diák tájékozódott a lehetőségekről
Fotó: Mészáros János

A több mint kétszáz, pályaválasztás előtt álló fiatal emellett további programok keretében tájékozódhatott a katonai toborzás, autófényező-szakma lehetőségei felől, illetve többfajta szimulátort is kipróbálhattak, közelebb hozva ezzel az egyes szakmák sajátosságait, megkönnyítve a továbbtanulással kapcsolatos döntéseket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában