felhívás

2018.11.28. 16:30

Szolnok is felkészül a téli útüzemeltetésre

Lassan beköszönt az igazi téli időjárás, megérkezhet az első hó. Az önkormányzat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a téli útüzemeltetési feladatokat egyelőre meghatározott terv alapján végzik.

Hutter Zsófia

Ennek első fázisában a város fő közlekedési útvonalain történik síkosságmentesítés fűrészporos sókeverékkel és hótoló lapáttal, a másodikban pedig a gyűjtőútvonalakon. A harmadik fázis a lakóutakat célozza, ahol csak tíz centimétert meghaladó hóesés esetén, és az első két fázis munkálatait követően dolgoznak hótoló lappal.

A városban található, önkormányzati kezelésben lévő kerékpárutak síkosságmentesítésére legutolsóként, és akkor is csak eseti jelleggel van lehetőség. Ezért a város arra kéri a kerékpárral közlekedőket, hogy elindulás előtt tájékozódjanak az utak járhatóságáról.

A téli időjárás mind a gyalogos-, a kerékpáros-, mind a gépjármű-közlekedést befolyásolja. Ezért nagyon fontos, hogy mindenki fokozott körültekintéssel induljon el, valamint az út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában