SZOLNOK

2018.11.10. 09:30

VERSenyen képviseli Szolnokot a tiszapartis srác

Horváth Ábel Olivérért szurkolhatunk hétvégén, a Tiszaparti Gimnázium tizedikes tanulója képviseli Szolnokot a III. Nemzeti VERSenyen.

Molnár-Révész Erika

Horváth Ábel Olivér.

Fotó: Csabai István

A döntőt szombaton és vasárnap a Nemzeti Színházban tartják. Már idáig eljutni sem volt egyszerű, előtte két rostán is át kellett mennie az indulóknak.

– Az első fordulóban videót kellett készíteni, ahogyan verset mondok, ez egy Reményik-vers volt. A másodiknál már videóklipet kellett készíteni a vershez, és feltölteni az internetre. Ebben Lackfi János Örök című versét szavaltam.

– A zsűri ezekből válogatott ki huszonötöt, és öten kerültek be közönségszavazat alapján – mesélt az előzményekről Ábel, akinek szombaton egy kötelező témájú verset, vasárnap pedig egy szabadon választottat kell elmondania a Nemzeti színpadán.

Horváth Ábel Olivér.
Fotó: Csabai István

– A második világháborús vers az Sík Sándor „Mi hárman” lesz, a szabadon választott pedig Mécs László „A királyfi három bánata”. Nagyon sokat készültem, izgulok is – árulta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában