SZOLNOK

2018.12.26. 14:09

40 év – 1000 élmény: az Aba-Novák már negyven éve a kultúra otthona

Több olyan évforduló közeleg 2019-ben az Aba-Novák Agóra életében, ami Szolnok és egyúttal a megye életében is meghatározó jelentőséggel bír. Ez alkalomból rendezvénysorozatot indít az Agóra „40 év 1000 élmény” címmel.

Joó Zsuzsa

Képünk az új épület 2014-es átadásakor készült.

Fotó: Fodor Orsolya

Az Aba-Novák Agóra 40 éve a kultúra, a közösségek otthona. Az elődszervezetekkel együtt négy évtizede szolgálják a közművelődést elhivatott szakembereik. Generációk élték meg rendezvényeiken a közösség formáló, építő erejét.

Barátságok, szerelmek szövődtek ez idő alatt. Számtalan civil csoport, klub élete bontakozott ki nálunk, az ország szinte valamennyi művésze bemutatta itt alkotásait, fellépett színpadukon.

A névadó, Aba-Novák Vilmos, Szolnokon is alkotó festőművész születésének százhuszonötödik évfordulóját ünnepeljük márciusban. De az új épület, az Agóra ötéves jubileumát is szeretnék a szolnokiakkal közösen, élményekkel teli kulturális programokkal emlékezetessé tenni.

Hogy valóban közös élményként tudjuk megünnepelni az intézmény életének eme mérföldköveit, szeretnék összegyűjteni, megmutatni az elmúlt évtizedek tárgyi, képi és írásos emlékeit. Szeretettel várják az itt felnövő generációk, egykori látogatók, munkatársak, alkotótársak személyes történeteit, dokumentumait, fényképeit, videóit, régi plakátokat, belépőjegyeket, relikviákat.

Képünk az új épület 2014-es átadásakor készült.
Fotó: Fodor Orsolya

A közös élmények felkutatására és bemutatására létrehozták a „40 év – 1000 élmény” Facebook-csoportot.

2019-ben a hagyományos rendezvényeken, fesztiválokon és a névadó Aba-Novák Vilmos születésének százhuszonötödik évfordulóján túl a szintén jubiláló XXV. Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon rendhagyó, izgalmas programelemekkel szólítják meg a közönséget.

Ötödik alkalommal szervezik meg a Nemzetközi Versenytánc Gálát, és útjára indítják az elmúlt évtizedek generációit szórakoztató Origo együttes klubkoncertjeit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában