videóval

2018.12.03. 07:01

Akciófilmbe illő videóval lettek dobogósak a jászárokszállási diákok

A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium Justiceteam nevű csapata harmadik helyezést ért el a Mátyás király kamerája című videópályázaton – tudatta sajtóközleményben Gazda Emese, a szervezők kapcsolattartója.

Illés Anita

A Justiceteam csapata harmadik helyezést ért el.

Forrás: Beküldött fotó

A tájékoztatóban kiemelték, hogy a Justiceteam diákjai akciófilmbe illő alkotással értek el dobogós helyezést. Sajátos technikai megoldásaikkal tűntek ki a döntőbe jutott tíz csapat közül.

A verseny a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja, az Oktatási Jogok Biztosának Hivatala, valamint az OTP Fáy András Alapítvány szervezésében indult. A tájékoztatóból megtudtuk: a pályázat kiemelt célja az volt, hogy a középiskolások közelebb kerüljenek Mátyás királyhoz és a reneszánszhoz, valamint, hogy a témában közös gondolkodásra inspirálja a diákokat és tanáraikat.

A kétfordulós pályázatra három fős, magyarországi és határon túli csapatok jelentkezhettek egy kísérőtanárral. A döntőbe jutott tíz csapat prezentációval mutathatta be témaválasztásuk okait és filmkészítési technikájukat. Az eredményt így a videókra és a prezentációkra adott pontszámok határozták meg.

A nyolctagú zsűri értékelte a tanulók kreativitását, leleményességét, a kisfilmek vizuális megjelenítését és a hangtechnikát is.

Ennek alapján az első helyezett a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Alföldi jobbágyok csapata lett egyedi animációs munkájukkal, a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskola Sekete Fereg csapatának helytörténeti kisfilmje pedig a második díjat vitte el. A jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium Justiceteam nevű csapata pedig harmadik helyezést ért el.

Gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában