SZOLNOK

2018.12.06. 16:30

Átadták az Év önkéntese elismerést Szolnokon

Műsoros délutánnal emlékezett meg az önkéntesek nemzetközi napjáról szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkéntes Központ. A művészeti civil szervezetek és az Ádám Jenő Zeneiskola előadását követően az évértékelő hangzott el.

Kovács Berta

Ebben az esztendőben no­vember végéig összesen tizenkétezer munkaórát teljesített a központnál regisztrált kétezer-kétszázötven fő. A klasszikus önkéntességben ezerkétszázötvenhatan vettek részt, a foglalkozást helyettesítő támogatásban (FHT) részesülő önkéntesek száma pedig kilencszázkilencvennégy volt.

Az érettségihez elvárt ötvenórás közösségi szolgálatot hatvanhárom fiatal teljesítette.

A klasszikus önkénteseket foglalkoztató legnagyobb fogadószervezet idén is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ volt, ahol összesen ötszázhatvanegy órát dolgoztak ellenszolgáltatás nélkül, a Szapárfalu Gazdakörnél pedig négyszáznyolcvan órát tevékenykedtek.

Az FHT-önkéntesek a Belvárosi Plébánián ezernyolcszáz órát, a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál pedig ezerhétszázhatvan órát teljesítettek.

Az ellenszolgáltatás nélkül végzett munkát megköszönve, átadták az Év önkéntese elismerést. A címre ezúttal Szabó Sándornét találták érdemesnek. A díjazott 2010-től áldozza idejét az önkéntességre, bármilyen feladatot elvállal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában