JÁSZBERÉNY

2018.12.07. 10:30

Gyertyagyújtással és orgonakoncerttel kezdődött Berényben az advent

Fénylik az első gyertya lángja a város adventi koszorúján, a Szentháromság téren.

Illés Anita

Elkezdődött az adventi programsorozat

Fotó: Gémesi Balázs

Ezzel kezdetét vette az ünnepi programsorozat. Az első gyertyagyújtáson dr. Szabó Tamás polgármester köszöntötte a megjelenteket. Versler Sándor káplán adventi üzenetében hangsúlyozta, hogy akarjunk adni szeretetet a másik embernek.

Ezt nem pénzben lehet mérni, hanem időben, áldozatvállalásban és segítségnyújtásban. Az ünnepségen közreműködött a Cantate Nobis Énekegyüttes. Advent első vasárnapján Rákász Gergely koncertorgonista Tél című varázslatos előadása melegítette fel a lelkeket.

A programok között hétről hétre minden korosztály megtalálhatja a számára legjobbat. December 8-án délelőtt a Hamza Múzeumban karácsonyi játszóházat szerveznek, fél négytől a Szentkúti templomban a Cantate Nobis Énekegyüttes és a Székely Mihály Kórus ad hangversenyt.

Elkezdődött az adventi programsorozat
Fotó: Gémesi Balázs

Vasárnap este hat órakor a Lehel Film-Színházban a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola növendékei lépnek fel a Lucától vízkeresztig című műsorukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában