JÁSZFÉNYSZARU

2018.12.17. 16:30

Három évfordulóra emlékeztek

Helytörténeti konferenciát szervezett szombaton a Fényszaruiak Baráti Egyesülete (FÉBE) a városháza dísztermében.

Illés Anita

Három évfordulóra emlékeztek: a városi cím negyedszázados adományozására, az egyesület huszonöt éves születésnapjára, valamint a Néprajzi Kiállítás ötvenéves megnyitására. A program Kiss József tanár és helytörténeti kutató emléktáblájának megkoszorúzásával kezdődött.

A szakmai fórumon Tóth Tibor, a FÉBE elnöke köszöntötte a vendégeket. A rendezvényt Győriné dr. Czeglédi Márta polgármester nyitotta meg.

Az érdeklődők előadást hallhattak többek között a Jászok Egyesülete történetéről, Jászfényszaru jelképeiről, értéktáráról, a jász viselet virágkoráról és újjászületéséről, a reformáció hatásáról a Jászságban és a jászkun kerület önkormányzatáról.

Bemutatták az „ad civitatem magnificandam et fovendam” – „a város nagyobbítására és pártfogására” Történelmi források Jászfényszaru múltjához című kiadványt, aminek szöveges részét dr. Langó Péter régész, a város díszpolgára írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában