TISZAFÖLDVÁR/TÓSZEG/MESTERSZÁLÁS

2018.12.01. 14:27

Három megyei általános iskola felújítása is befejeződött

Több településen is megújult intézményeket adtak át ünnepélyesen.

Joó Zsuzsa

Mesterszálláson többek között a községháza, az általános iskola és az óvoda épületét korszerűsítették, hőszigetelték a falakat, kicserélték a nyílászárókat. Pénteken az orvosi rendelőt adták át, amit szintén pályázatból újítottak fel.

De pénteken tartották a Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola felújításával kapcsolatos pályázat zárórendezvényét is. Hegedűs István, Tiszaföldvár polgármestere elmondta, a tornatermet újították fel teljes egészében. Kicserélték a nyílászárókat, teljesen körbeszigetelték homlokzatot, valamint megtörtént a tető hő- és vízszigetelése is.

A több hónapig tartó beruházást pályázati pénzből fizették, e célra 94 millió forintot fordítottak. Az iskolába 366 tanuló jár.

Pénteken ünnepség keretében adták át a Tószegi Általános Iskola felújított épületszárnyát, amely közel 30 millió forintból kapott új nyílászárókat, bejárati portálokat, kicserélték a folyosói járólapokat, az oldalfalakat kerámiaburkolattal borították be, a fizika-kémia terem padozatát kicserélték.

A vendéget, megjelenteket Fehér Ferenc intézményvezető köszöntötte. Gyuricza Miklós polgármester örömmel szólt arról, hogy az önkormányzat és a Szolnoki Tankerület, valamint az iskola között igen jó a munkakapcsolat, ennek köszönhető, hogy az elmúlt 3 évben közel 100 millió forintból gyarapodhatott, szépülhetett az intézmény. Szutorisz-Szügyi Csongor, tankerületi igazgató megállapította, hogy az önkormányzattól 5 éve átvett iskolára, szinte alig lehet ráismerni.

Az önkormányzattal és az iskola vezetésével karöltve: az iskolai udvar burkolatot kapott, éttermet alakítottak ki, a tornaterem tetőszerkezetét felújították és itt a legújabb: a Tószegi Általános Iskola tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztésére nyert 28,9 milliós pályázat, amelyből most tovább javultak az oktató-nevelő munka feltételei az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában