SZOLNOK

2018.12.04. 09:22

Napelemes rendszereket tettek a Hetényi Géza Kórházra

Közel 180 millió forintos európai uniós támogatásnak köszönhetően a megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet újabb épületein alakítottak ki napelemes rendszereket.

Czakó Nóra

A projekt keretében a beruházás I. üteme a rendelőintézetben júliustól elkezdődött a napelemes rendszer felszerelésével, amely közel 30 millió forintos, szintén európai uniós támogatással valósult meg. A második ütemben a kórház épületein folytatódott a munka. A rendszer kiépítése szintén a saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes közvetlen kielégítését biztosítja.

A fejlesztés során az új C jelű és a patológiai épületekre, valamint a belgyógyászati pavilon épületeire kerültek napelemek. A projekt kiemelt célkitűzése az épülethez kapcsolódó környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító fotovoltaikus rendszerek kiépítése.

Ezzel együtt a meglévő fosszilis alapú villamos energiát a megújuló energiaforrásra való teljes vagy részleges átállással

kiváltják.

A fejlesztés hozzájárul a megújuló energiaforrás felhasználása növeléséhez és a környezetet károsító, üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában