ABONY

2018.12.22. 17:22

Nyolcszor kevesebb vagyon elleni bűncselekmény történt Abonyban

A múlt csütörtökön tartotta ünnepi képviselő-testületi ülését a város. A helyi művelődési házban rendezett eseményen Romhányiné dr. Balogh Edit polgármester értékelte az idei évet.

Hartai Gergely

Az ünnepi ülésnek a kultúrház adott otthont.

Fotó: Hartai Gergely

Benne többek közt a közbiztonság jelenlegi állapotát is. A városvezető szerint e területen nagyot lépett előre a település.

– Az elmúlt öt évben ugyanis harmadára csökkent az elkövetett, és ismertté vált bűncselekmények száma. Ezek aránya 875-ről 231-re csökkent – mutatott rá.

A legjelentősebb javulás mégis a vagyon elleni bűncselekmények terén mutatkozott. Hiszen a lopások száma 643-ról 73-ra, a betöréseké pedig 106-ról 10-re esett vissza.

Az ünnepi ülésnek a kultúrház adott otthont.
Fotó: Hartai Gergely

A polgármester szavaiban a város gazdálkodásáról is szót ejtett. Elmondta, Abony mintegy 2,7 milliárd forintból gazdálkodik. Ebből 733 millió forintot a fejlesztési kiadások tesznek ki.

– A kötelező önkormányzati feladatainkat zavartalanul el tudjuk látni, mellette önként vállalt feladatként szakorvosi ellátást működtetünk, tábort és termálfürdőt üzemeltetünk – emlékeztetett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában