környezettudatosság

2018.12.09. 13:25

Polgármesteri találkozón beszéltek az autók szén-dioxid-kibocsátásáról

A közelmúltban megrendezett SmartCommuting elnevezésű rendezvényen Szolnok és a környező települések vezetői egyeztettek a hasonló nevű program részleteiről.

Szabó István alpolgármester vizuális beszámolót tart.

Forrás: Beküldött fotó

A fórumon elhangzott: 2030-ig 35 százalékkal kellene leszorítani az új autók szén-dioxid-kibocsátását, a 2021-re előirányzott értékekhez képest.

A SmartCommuting nevű program erre is hivatott. A magyarul okos ingázás névre keresztelt projekt célja, hogy minél több elektromos autó járjon az utakon, elterjedjen a környezettudatos szemlélet a közlekedésben is.

Szabó István alpolgármester a munkába járás szokásainak megváltoztatásának fontosságáról beszélt, kiemelte, hogy míg Nyugat-Európában az ingázók nagy része a tömegközlekedést vagy egyéb alternatív eszközt használnak, addig hazánkban a többség autóval jár, legtöbbször egy járműben egy személlyel, terhelve ezáltal is a környezetet.

A polgármesteri találkozón a környező – ingázásban érintett – települések vezetői vettek részt, valamint a KMKK Zrt. és a MÁV Zrt. munkatársai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában