tiszatenyő

2018.12.22. 16:21

Sportcipőket adományoztak a tiszatenyői iskola diákjainak

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) még szeptemberben sportcipőgyűjtést indított. Az összegyűlt cipőket decemberben a nehéz körülmények között élő, sportolni vágyó gyermekek számára juttatta el. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a Tiszatenyői Szent István Általános Iskola tanulói kapták meg az adományokat.

Molnár-Révész Erika

Az MDSZ országosan mindösszesen 612 pár sportcipőt gyűjtött össze a mintegy két hónapig tartó kampánya keretében.

Az iskolák kiválasztásánál több szempontot is figyelembe vett az MDSZ, így többek között a 2017/2018. tanévi intézményi fittségi indexet, továbbá azt, hogy az adott intézmény valamilyen okból hátrányos helyzetű (kedvezményezett) településen, vagy járásban található-e a vonatkozó jogszabályok szerint.

Végül, a döntés során az iskolák diáksport területén mutatott aktivitását is mérlegelték, azaz hogy bekapcsolódnak-e, illetve milyen intenzitással a diákolimpia vagy éppen az Európai diáksport napja programjaiba.

Ez alapján a tiszatenyői általános iskola kapta meg most decemberben, Mikulás-napi ajándékként az adománycsomagokat.

A csomag átadása december 19-én volt, amelyen részt vett többek között Kazinczi István, Tiszatenyő polgármestere és Veres Pál, a megyei diáksport és szabadidő egyesület titkára.

A sportcipők kiosztását a gyerekek között az iskola pedagógusai végzik, ez biztosíthatja, hogy azok a cipőkhöz mellékelt motivációs üzenetekkel a legjobb helyre kerüljenek, és minél tovább szolgálják a diákok mindennapos testmozgását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában