SZOLNOK

2018.12.01. 17:22

Újra megrendezték a könyvtári konferenciát

Újra rendeztek Könyvtárak a hátrányos helyzetű emberek szolgálatában témakörben konferenciát a Publika Magyar Könyvtári Kör a Verseghy Ferenc Könyvtárral közösen, Szolnokon. Legutóbb tizenöt éve tartottak hasonlót.

Czakó Nóra

Czakóné Gacov Katalintól, a könyvtár igazgatójától megtudtuk, hogy a tizenöt éve megtartott első ilyen rendezvény óta nem volt példa hasonló konferenciára, főként nem ilyen nagy léptékűre. Hiszen nemzetközi előadót is vártak az intézménybe, Rob Daviest, aki a téma európai szakértője, és tizenöt éve is részt vett a konferencián.

A pénteki előadások arról szóltak, hogy ez alatt az idő alatt hogyan változtak a könyvtárak, a világ és az országos helyzet, Szekeres Pál miniszteri biztos pedig a kormányzati támogatásokról és a társadalmi esélyek növeléséről beszélt.

Péntek délután szekcióüléseket is tartottak, amelyeken kiscsoportos formában beszéltek a résztvevők a gyakorlati tapasztalatokról, ma délelőtt pedig a szolnoki joggyakorlatokat fogják megismertetni a helyi fogyatékkal élő embereket segítő egyesületekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában