TISZA-TÓ

2018.12.14. 14:45

Új kerékpáros rekord született

Ismét megdőlt a havi kerékpáros forgalmi rekord a Tisza-tónál, novemberben ugyanis 978, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége.

Ujvári László

Az idei év eddig eltelt tizenegy hónapjában összesen 56 754 biciklis kerekezett át a vízlépcsőn. Az elmúlt hónapban tehát közel ezer bringást regisztrált a KÖTIVÍZIG a kiskörei vízlépcső üzemi hídján, ami minden korábbi novemberi forgalmat jelentősen túllép, közölte a igazgatóság. Az utóbbi években ugyanis az ősz utolsó hónapjában jellemzően 200 és 500 között alakult a kerékpárosok száma.

Az idén eddig regisztrált csaknem 57 ezer biciklis jóval több, mint a 2016-os (20 540 fő) és 2017-es (30 884 fő) évi forgalom együttvéve.

A szakaszmérnökség statisztikáiban egyébként azok a kerékpárosok szerepelnek, akik áthaladtak a duzzasztómű felett.

Azok tehát, akik például Abádszalókról tekernek Tiszafüredre vagy Kisköréről Poroszlóra, nem jelennek meg ebben a statisztikában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában