SZOLNOK

2018.12.21. 06:51

Ünnep az ünnepben a Hubay Ferenc-díszteremben

Egy rendezvény révén két, ugyanakkor összeillő esemény színhelye volt csütörtökön reggel a városháza Hubay Ferenc-díszterme.

Mészáros Géza

A teltházas összejövetel egyik apropóját az adta, hogy idén is „Családbarát Önkormányzat” címet nyert Szolnok. Az elismerést Szalay Ferenc polgármester elsősorban azoknak köszönte meg, akik a városban folyó családbarát intézkedéseket kidolgozták és működtetik:

– Orvosok, tanárok, diákok, egyházi személyiségek, katonák, intézményvezetők ülnek köztünk, nélkülük nem kaphattuk volna meg, immár harmadik alkalommal, a Családbarát Önkormányzat címet. Köszönjük munkájukat – hangsúlyozta Szalay Ferenc, aki három elemét is kiemelte a programnak: a család, mint a városi identitás alapja, a családok biztonsága és a család, mint értékteremtő erő.

– Mindezek a társadalom stabil alapjait vetik meg – magyarázta a polgármester. – Ösztöndíjak, első lakáshoz jutók támogatása, Szolnok Hazavár Program, ingyenes oltások, kismama-bérlet bevezetése, street workout-pályák építése, díjhátralékosok segítése, ajándék sportfelszerelés az első osztályos kisdiákoknak, családbarát munkahely.

– E felsorolást lehetne még hosszan folytatni. Ezek a helyi családbarát intézkedések egyetlen pontba mutatnak: érezzék a családok, benne a különböző korosztályok, hogy jó Szolnokon élni – tette hozzá a városvezető.

A Családbarát Önkormányzat program elemeként egyúttal az ebben az évben 18. életévüket betöltő fiatalokat is köszöntötték. Közel ötszáz szolnoki fiatal érte el a nagykorúságot 2018-ban, közülük mintegy hetvenen érkeztek a városházára, hogy átvegyék az önkormányzat ajándékát, amely természetesen társaikhoz is eljut.

A Családbarát Önkormányzat program egyik új eleme ugyanis, hogy a város minden évben köszönti a 18. életévüket betöltő fiatalokat. Az ajándékot Szalay Ferenc polgármester és dr. Sebestyén Ildikó jegyző adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában