JÁSZBERÉNY

2019.01.19. 10:30

A szerzetesek életét mutatja be a könyv

A Jász Helytörténeti Kör és a Jászapátiak Baráti Egyesülete közös kiadásában készül el 2019. március végén Fr. Varga Kamill OFM: Szerzetesek Jászberényben című könyve.

Illés Anita

A kiadvány a szerző ötéves, körültekintő kutató és szerkesztő munkájának eredménye, mely több mint hatszáz ferences szerzetes, szatmári irgalmasnővér és ferences szegénygondozó nővér életútját ismerteti meg az olvasóval.

A könyv terjedelme a tervek szerint körülbelül négyszáz oldal, számos fényképpel illusztrálva, kemény kötésben jelenik meg. A kötetet kiadó civil szervezetek várják azokat a jászságiakat és a szülőföldjükről elszármazottakat, akik előfizetésükkel segíteni szeretnék a könyv megjelenését.

Az előfizetők kedvezményes áron juthatnak hozzá a helytörténeti kiadványhoz, mely február végéig előfizethető a gyűjtőknél, a plébániákon, a jászberényi városi könyvtárban és a Jász Múzeumban. A Szerzetesek Jászberényben című könyv megjelenését március végére tervezik, könyvbemutatója pedig a jászberényi Barátok templomában lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában