JÁSZBERÉNY

2019.01.29. 12:41

Alapításának 20. évfordulóját ünnepelte a Coop

Megalapításának huszadik évfordulóját ünnepelte a jászberényi központú Co-op Star Zrt. januárban, a Lehel Film-Színházban.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

A rendezvényre meghívták a cég alapítóit, üzleti partnereit és a működési területükhöz tartozó települések polgármestereit. A cég 1999. január 29-én alakult meg a Dél-Pest megyei, az észak-pesti és a jászsági áfész egyesüléséből.

Az integráció egyébként azóta is folyamatos, mára 18 korábbi önálló cég üzlethálózatát egyesíti. A társaság jelenleg 131 boltot üzemeltet, 102 településen van jelen. Közel ezerkétszáz embernek ad munkát az ország különböző régióiban.

A jubileumi ünnepségen dr. Rédei István, a cég elnök-vezérigazgatója előadásában beszámolt a Co-op Star Zrt. két évtizedes történetéről.

Köszönetet mondott mindazoknak, akik alkotó részesei, segítői voltak az elmúlt időszak sikereinek. A cég eredményeit méltatta Pekó László, a Co-op Hungary Zrt. Igazgatóságának elnöke és Szegedi Sándor, a Nagykun-Hús Kft. ügyvezető igazgatója.

A mai világban egy vállalatnak a kiemelkedő gazdasági teljesítménye mellett fontos a társadalmi szerepvállalása, s hogy a humán értékek mellett kiálljon.

Ezt a filozófiát képviselve, a társaság a helyi értékek megőrzése mellett országos, regionális és cégszinten is nagy figyelmet fordít különböző szponzorálásokra, a társadalmi szerep erősítésére. Támogatja például a Magyar Olimpiai Bizottságot, a különleges ellátást igénylő sérült fiatalokat a COOP Segély Alapítványon keresztül.

A cég saját események, fesztiválok rendezésével, valamint civil szervezetek, iskolák, egyesületek támogatásával is hozzájárul a hagyományos értékek megőrzéséhez. Segítik a magyar termékek forgalmazását és azok népszerűsítését.

A rendezvényen dr. Szabó Tamás polgármester és Pócs János országgyűlési képviselő is köszöntötte a cég vezetőit, dolgozóit. A rövid visszatekintés és köszöntők után gálaműsorral, finom ételekkel várták a vendégeket.

A jászsági értékeket bemutató előadáson felléptek a Jászság Népi Együttes táncosai, a Jászberényi Hagyományőrző Együttes tagjai és a Viganó Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában