tiszavárkony

2019.01.22. 10:20

Elhunyt a gazdi, segítettek az árván maradt Artúron

Pár éve hírportálunkon is bemutattuk az akkor Tiszavárkonyban élő Mészáros Ágotát, aki nehéz sorsú, retriever fajtájú kutyusokat fogadott kertes otthonába ideiglenesen.

Kovács Berta

Artúr hamarosan új gazdához kerülhet.

Forrás: Beküldött fotó

Nevelte őket és segített végleges gazdát találni számukra. Pár év alatt 20 kutyáról gondoskodott, saját, szintén mentett és az egyesülettől örökbefogadott labrador retrieverje mellett.

Ágota már két éve beköltözött Szolnokra, de a faluba visszajár, édesanyja is ott él. Ha úgy hozza a sors, a várkonyi kutyák ma is számíthatnak a segítségére. Nemrég egy árván maradt, Artúr nevű csahost vett pártfogásába.

– Hegedűs István polgármester értesített telefonon, hogy van Várkonyban egy menteni való, goldennek látszó eb, aminek nem sokkal azelőtt elhunyt a gazdája – számolt be a történtekről Ágota.

Elmondta, a gazdi kedves ismerőse, Járvás József jár hozzá naponta háromszor etetni-itatni, a Budapest mellet élő örökös nem tudja magához venni.

Felvettem Járvás Józseffel a kapcsolatot, és amint időm engedte, mentem megnézni a kutyust. Kiderült, valóban golden, nagyon barátságos, jól táplált, játékos, 10 éves kan. Így azonnal értesítettem erről a kutyáról a Retriever Rescue Fajtamentő Egyesületet, ahol én is éveken át önkéntesként tevékenykedtem.

Artúr hamarosan új gazdához kerülhet.
Fotó: Beküldött fotó

Sajnos már nem kertes házban élek, csak fele akkora városi lakásban, így már ideiglenesen sem tudtam magamhoz venni az elárvult Artúrt, de az egyesület igyekezett neki befogadót találni.

Ez azonban nem volt egyszerű, akkoriban egy szaporítótelepről mentettek ki 24 kutyát.

A várakozás alatt Ágota is szorgosan látogatta pártfogoltját, beoltatta, féregtelenítette, de József is gondját viselte. Január elején végül az egyesület egyik önkéntese magával vitte az árvát, azóta, mint minden mentett retriever, teljes körű orvosi kivizsgáláson, ivartalanításon esett át.

Jelenleg egy panzióban gondoskodnak róla, de hamarosan ideiglenes gazdihoz költözik, ahol családi környezetben nevelkedhet, szocializálódhat, új dolgokat tanulhat, míg végleges gazdához nem kerül. Ágota persze továbbra is nyomon követi sorsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában