JÁSZÁROKSZÁLLÁS

2019.01.07. 18:45

Bemutatják az árokszállási diák díjnyertes filmjét

A magyar kultúra napja alkalmából január 22-én 17 órakor az önkormányzat városi ünnepséget szervez a Petőfi Művelődési Házban, ahol a kultúra és a művészet több ága jelen lesz.

Illés Anita

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg ezen a napon, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc ekkor tisztázta le a Himnusz kéziratát. Az árokszállási programon bemutatják Ballagó Dániel 12/a osztályos tanuló Gold című háromrészes díjnyertes filmjét.

Az Arany János-emlékév keretében középiskolásoknak meghirdetett országos online rövidfilmfesztiválon és versenyen a legjobb rendezés díját nyerte el Ballagó Dániel. A résztvevők találkozhatnak a rendezővel és a szereplőkkel.

Az ünnepség keretében könyvbemutatót is tartanak. Lukács Gergely Sándor Jászárokszállás – mezővárosból iparváros, Húsz év krónikája című helytörténeti kötetét ismerhetik meg az érdeklődők.

A program részeként nyílik meg a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákjainak a Grafittól az ecsetig című művészeti kiállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában