SZOLNOK

2019.01.17. 15:09

Elindult a Szolnok Vár! program

40-45 százalékos készültségben van a Művésztelep felújítása – mondta csütörtökön délután Szalay Ferenc polgármester.

Hutter Zs.

A sajtótájékoztatón beszélt az 1 milliárd 159 millió forintból megvalósuló beruházásról, és az éppen folyamatban lévő felújításokról. Jelenleg a műteremlakások és a kapcsolódó épületek fejlesztésének munkálatai folynak, ezek várhatóan még idén befejeződnek.

Szalay Ferenc elmondta, a Szolnok Vár! projekt keretében a Zagyva partján egy látogatóközpontot hoznak létre, mely az ott álló végvár kaputornyait ábrázolja majd. A fogadóépületben kávézó, kiállítóterem, és kilátóterasz is várja majd a látogatókat.

A Zagyva-gáton, a Nyári Lőrinc hídtól egészen a Bástya utcáig tartó szakaszon megépül egy várfalat ábrázoló sétány, a Bástya-sétány. De emellett a fejlesztés keretében Múltjelek elnevezéssel a vár látható, meglévő részeit jelölő, valamint az idők folyamán elpusztult részeit megjelenítő állomásokat is kialakítanak majd.

– A Damjanich szobor környéke egy új parkot kap, és a park mellett egy tematikus vár ábrázolásokkal teli játszóteret is megépítünk – folytatta a polgármester.

– A 950 millió forintos beruházás hosszú távon meghatározza a szolnoki jövőt. Hiszen egy olyan programban veszünk részt, mely a múltunkat és a jelenünket próbálja összekapcsolni – mondta.

Majd hozzátette, az egész program várhatóan 2020 júniusában befejeződik. – Az a nyár már egy vadonatúj városrészt hoz a körzetnek – zárta gondolatait a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában