JÁSZJÁKÓHALMA

2019.01.04. 10:30

Három fő témáról egyeztettek a Jászságért díjasok

Már évek óta hagyomány, hogy Fodor István Ferenc meghívására de­cember 28-án, aprószentek napján találkoznak a Jászságért díj kitüntetettjei. Így volt ez tavaly év végén is.

Illés Anita

Immár tizennegyedik alkalommal találkoztak a kitüntetettek.

Forrás: Beküldött fotó

A Jászságért díjat azoknak ítéli oda a „Jászságért” Alapítvány kuratóriuma, akik a legtöbbet tesznek a jász hagyományok, értékek felkutatásáért és megőrzéséért. A találkozót a Községi Népdalkör jászsági népdalcsokorból álló műsora nyitotta meg.

Az összejövetelen a résztvevők beszámoltak az elmúlt időszakban végzett tevékenységükről. Fodor István Ferenc érdeklődésünkre elmondta, hogy a fórumon három fő témáról egyeztették elképzeléseiket.

Így napirenden volt az idei immár XXV. Jász Világtalálkozó, aminek Jászkisér ad otthont. Szó volt a 300 éve újratelepített város, Kunszentmárton történetéről. Kiemelt évforduló lesz idén a Jász Múzeum 145. születésnapja is.

Immár tizennegyedik alkalommal találkoztak a kitüntetettek.
Fotó: Beküldött fotó

A fontosabb témák értékelésén túl a találkozó évről évre alkalmat ad jó hangulatú baráti beszélgetésekre, a legújabb helytörténeti kiadványok, kutatások megismerésére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában