elismerés

2019.01.31. 15:30

Karcagi lett a 2018-as év vonulós tűzoltója a megyében

Barta Mihály főtörzsőrmester, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hivatásos tűzoltója lett Jász-Nagykun-Szolnok Megye vonulós tűzoltója 2018-ban.

Daróczi Erzsébet

Barta Mihály a díjjal

– Büszkeséggel tölt el, hogy huszonöt vonulós tűzoltójelölt közül én kaptam meg a díjat, melyet Kiss Lajos tűzoltó őrnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság műveleti szolgálatvezetője alapított a megyei tűzoltószövetséggel és a megyei polgári védelmi szövetséggel – mondja Barta Mihály, aki 1998 óta dolgozik hivatásos tűzoltóként.

– Az elmúlt két évtizedben számtalan káresethez vonultam, ilyenkor nem gondolkodhattam, tettem a dolgom, mentettem az emberi életet, segítettem a káreset felszámolásában. Máig emlékezetesek az első hortobágyi tűzesetek, amikor az egykori bombatérre vonultunk tüzet oltani, de a nagyobb halálos balesetek vagy azok a mentések, amikor extrém körülmények között kellett segíteni. A tragédia hozzátartozik a mi hivatásunkhoz, de szakmai előrelépésemben sokat segít, hogy átbeszéljük a laktanyában az eseteket, s ha kell szakember is segít.

Barta Mihály a díjjal

A tűzoltó hivatás rendre, fegyelemre, határozottságra tanított, apaként is erre törekszik otthon gyermekeivel.

– A nejemmel már tűzoltóként ismerkedtem meg, így tudja, hogy milyen a munkám. Úgy érzem, gyermekeim büszkék rám – jelenti ki Barta Mihály, aki szerint tűzoltónak csak az menjen, aki szeret másokon segíteni, nem csak szolgálatban, hanem azon kívül is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában