SZOLNOK

2019.01.05. 18:04

Kormányellenes tüntetést tartottak Szolnokon is

Mintegy négyszázan demonstráltak a túlóratörvény és a kormány politikája ellen a megyeszékhelyen.

Molnár-Révész Erika

A tüntetőkhöz több környező településről is csatlakoztak. A Tiszai Hajósok terén szombat délután három órától tartott tüntetésen az MSZP, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Demokratikus Koalíció, a Momentum, a Lehet Más a Politika és a Szolnok Város Fejlődéséért Egyesület képviselői szólaltak fel.

Beszédükben elmondták, 2019 az ellenállás éve lesz. Hangsúlyozták, ahhoz hogy visszaállítsák a demokráciát, széles körű politikai és civil összefogásra van szükség.

Elhangzott az ellenzék öt követelése is, a túlóratörvény azonnali visszavonásáról, a kevesebb rendőri túlóráról, a független bíróságokról, az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, és a független közmédiáról.

 

A szónokok emellett a korrupcióról, az egészségügy és az oktatás állapotáról, valamint a kivándorlás problémájáról is beszéltek. A demonstráción az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról szóló petíciót is alá lehetett írni.

A beszédek elhangzása után a tüntetők mintegy fele elindult a szolnoki Fidesz Kossuth téri székháza felé, hogy feliratokat ragasszanak az épületre, ám azt a rendőrség az új gyülekezési törvényre hivatkozva megakadályozta, mivel a szervezők nem jelentették be előre az akciót. A tüntetés délután öt órakor a Kossuth téren ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában