TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2019.01.10. 09:20

Korszerűsítik a világítást Törökszentmiklóson

Hamarosan elindulhat a közvilágítás korszerűsítésének közbeszerzési eljárása, a hagyományos izzókat energiatakarékos lámpatestek válthatják a jövőben Törökszentmiklóson. A beruházáshoz a város mintegy 400 millió forintos kölcsönt vesz fel.

Molnár-Révész Erika

– Azért van szükség a hitelre, mert annyi pénze, amennyiből a beruházás megvalósulhatna, nincs az önkormányzatnak.

– A másik lehetőség az lenne, hogy a majdani kivitelező finanszírozza meg a fejlesztést, de még egyszer nem szeretnénk, hogy mind pénzügyi téren, mind a kivitelezés és üzemeltetés során ki legyünk szolgáltatva egy külső cégnek – indokolta korábban a hitelfelvételről szóló döntést Markót Imre, a város polgármestere.

Hozzátette, ezt az összeget előzetes tervezői becslés alapján határozták meg, ám ha a beruházás tényleges összege mégsem éri el a 400 millió forintot, megállítják a hitelfelvételt.

– Ehhez minden bank hozzájárult. A legkedvezőbb ajánlat szerint az éves törlesztőrészlet 29,6 millió forint lenne, a futamidő pedig 2033. június 30-ig tartana, ha a teljes összeget lehívnák. Számítások szerint ezt az éves energiamegtakarításból eredő összeg fedezné – hangsúlyozta a város vezetője.

A hitelfelvételhez kormányzati engedélyre volt szükség, ezt adta meg a napokban az illetékes minisztérium, így hamarosan elkezdődhet a közbeszerzési eljárás kiírása.

Novemberben egyébként öt különböző világítótestet teszteltek a városban, vagyis a lakosságra bízta a város a szerintük legjobb fényerősségű lámpafajta kiválasztását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában