ELISMERÉS

2019.01.13. 06:57

Mezőtúri helyszínelő lett az év iskolarendőre Szolnok megyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság számára a gyermekek védelme, és a közlekedési nevelőmunkában való aktív részvétel az egyik legfontosabb feladat. Megyénkben évek óta folyamatos – az óvodás kortól a középiskolás korig – a gyermekek közúti közlekedésre történő felkészítése. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az országos ifjúsági közlekedési versenyeken történő – több éves múltra visszatekintő – szereplések sikere, eredménye.

Szoljon.hu

Horváth Gábor vehette át az elismerést

Forrás: police.hu/ JNSZ MRFK

Az ORFK-OBB 2008. szeptember 1-jével hirdette meg az „Iskola rendőre” programot, amelynek célja a közlekedési ismeretek bővítésén keresztül a gyermekeket ért és általuk elszenvedett balesetek megelőzése, felelősségteljes és szabálykövető közlekedők nevelése.

A 2018/19. tanévben Jász-Nagykun-Szolnok megye 78 településéből 71 településen összesen 101 iskolarendőr 115 iskolában végzi tevékenységét.

Az Országos Rendőr-főkapitányságon 2019. január 10-én az V. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon értékelték a több mint tíz éve indult programot. Dr. Halmosi Zsolt rendőr vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes itt adta át „Az év iskolarendőre” elismeréseket, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományából Horváth Gábor címzetes rendőr törzszászlós, a Mezőtúri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztály helyszínelő és balesetvizsgálója vehetett át – tudtuk meg a részleteket a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjének, Szabó Zitának tájékoztatásából.

Horváth Gábor vehette át az elismerést
Fotó: police.hu/ JNSZ MRFK

Horváth Gábor címzetes rendőr törzszászlós 2003. július 1-je óta dolgozik a rendőrség hivatásos állományában és 2015. óta végez iskolarendőri tevékenységet a mezőtúri Szent István Katolikus Általános Iskolában. Az iskolával napi szinten tart kapcsolatot, számos előadást és versenyt szervezett az elmúlt tanévben is a kisdiákok számára.

Munkáját nagy odaadással, precizitással végzi, a közösség elé példaképül állítható. Szakmailag felkészült, lakókörnyezetében, illetve munkavégzésének helyén a kollégák, a lakosok, valamint a diákok is elismerik, megbecsülik és bizalommal fordulnak hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában