Tiszasas

2019.01.11. 10:23

Tavasszal megújul a telt házas tiszasasi óvoda

Kicsit késve, de hamarosan megújul a Tiszasasi Óvoda épülete. Az elnyert pályázati pénz, a hatvankettőmillió forint ugyanis kevésnek bizonyult az építőanyagok árainak emelkedése miatt, így némileg módosíttatni kellett a terveket.

Joó Zsuzsa

Ez pedig időbe telt az önkormányzatnak. Mohácsiné Szabó Lenke megbízott intézményvezető elmondta: tavasszal kívül-belül korszerűsítik az ingatlant, növelve energiahatékonyságát.

Kicserélik a tetőhéjazatot és az épületbádogos szerkezeteket, valamint hőszigetelik a homlokzati főfalakat és a födémszerkezetet. A beruházás érinti a padlószerkezetek utólagos hő- és vízszigetelését is, valamint a nyílászáró-szerkezetek cseréjét.

A munkálatokra pályázaton nyert hatvankettőmillió forintot az önkormányzat. Az intézményben jelenleg két csoport működik, harminckilenc kisgyermekkel.

Mohácsiné Szabó Lenke hozzátette: örömteli, hogy a negyvenfős intézményükben (csak egy óvoda van a községben) csaknem telt ház van. Ez annak köszönhető, hogy sok fiatal maradt Tiszasason vagy költözött a faluba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában