JÁSZKUNSÁG/DÉL-PEST

2019.01.06. 19:59

Több szervezet is készül a fagyos, zord időre

Az előttünk álló napokban tovább hűl a levegő a térségben. Így több környékbeli szervezet és intézmény is felkészült a fagyos időre.

Czakó N. – Hartai G.

A nappali melegedőben folyamatos az étkeztetés

Fotó: Csabai István

– Terveztük, hogy ebben az időszakban a rendszeres segítségen túl eseti támogatást is nyújtunk. Ilyenkor meleg teát és péksüteményt adunk a rászorulóknak – kezdte Széllné Haraszti Magdolna.

A szolnoki Szent Erzsébet Karitászcsoport vezetője elmondta, nemrég meleg étellel segítettek. Legutóbb a Prizma úti nappali melegedőben egytálételt és pogácsát osztottak.

Dabisné Zsoldos Mónika, a humán szolgáltató központ szolgálatvezetője ezután arról beszélt, a nappali melegedőben ezekben a napokban is folyamatos az étkeztetés, s az év minden napján nyitva állnak a szükséget szenvedők előtt.

Kovács Ágnes megyei rendőrségi sajtóreferens lapunknak elmondta, hogy a rendőrség minden télen fokozott figyelemmel kíséri a hontalanokat, az egyedül élőket és az időseket. Ezeket a személyeket a körzeti megbízottak rendszeresen fel is keresik, hiszen ők ismerik a helyi lakosokat.

– Kérünk mindenkit, hogy fokozottan figyeljenek hozzátartozóikra, szomszédaikra. Például ellenőrizzék, hogy füstöl-e a kémény. Ha pedig már régóta nem látták a szomszédjukat, akkor nézzenek rá, és ne féljenek jelezni a rendőrségnek, ha úgy gondolják, baj történt – hangsúlyozta.

Nemcsak a megyeszékhelyen, de a környező települések tanyáin is elkél a figyelem. Pest megye déli szegletében egész télen járőröznek a tanyagondnokok. Nincs ez másként Újszilváson sem.

A nappali melegedőben folyamatos az étkeztetés
Fotó: Csabai István

– Nálunk az önkormányzat határozottan kérte, hogy jobban figyeljünk ilyenkor a külterületeken élőkre – mondta a falu tanyagondnoka. Boda András kiemelte, a tanyasi járőrözésekkor a mindennapi életvitel meglétére fókuszálnak.

Így például, hogy fel van-e húzva a redőny, és hogy van-e mozgás a ház körül.

– A hideg napokban mintegy tíz külterületi ingatlanra kell igazán ügyelnünk. Mellettük pedig természetesen a belterületen élő idősekre... – összegezte a gondnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában