JÁSZBERÉNY/FEGYVERNEK

2019.02.24. 15:17

Dedikált mezekre licitálhatunk, ha támogatni szeretnénk Csabikát

Pintér Andrea röplabdázó és Nagy László kézilabdázó mezét bocsátotta licitre a jászberényi László Zsolt, hogy így támogassa az izomsorvadásban szenvedő Tőzsér Csabikát. A klasszis sportolók kifejezetten erre a célra adták neki a dedikált mezeket. A Csabikához hasonlóan focirajongó Zsoltnak nem ez volt az első adománygyűjtése, ha csak teheti, segít a nehéz sorsú embereken.

Molnár-Révész Erika

László Zsolt, Tőzsér Csabika és az árverésre bocsátott Nagy László-mez.

Forrás: Beküldött fotó

– Az interneten olvastam Csabika történetét, és nagyon megindított. Mindenképpen segíteni szerettem volna neki. Nagy sportereklyegyűjtő vagyok, ezért ebben a formában gondolkodtam... – mondja az előzményekről László Zsolt.

Miután felvette a kapcsolatot a családdal, a jászberényi férfi azonnal szervezkedni kezdett. Először Pintér Andrea válogatott röplabdázó mondott igent a kezdeményezésre, és mivel a jászberényi csapatban is játszik, személyesen adta át mezét Zsoltnak.

Nagy László meze kalandosabb úton került hozzá. Mivel az egyik barátja rokona Nagy László csapattársának, végül a klasszishoz is eljutott a fegyverneki kisfiú története. Zsolt meg is kapta a dedikált mezt, melyet a sportoló kifejezetten erre a célra küldött.

– Azért tartom fontosnak hogy segítsek, mert lehetőségem van rá, és örömmel tölt el. Én csak belefektetek egy kis energiát, szervezek, szállítok, az igazi munkája ebben a történetben Csabika családjának és a sportolóknak van.

– Hiszen míg előbbiek mindennap küzdenek a gyermekükért, utóbbiak elértek egy olyan szintet a sportban, hogy személyük garancia a jó ügyek támogatására – mondja szerényen Zsolt, akinek nem ez volt az első ilyen akciója.

Tavaly egy leukémiáéban szenvedő szurkolónak gyűjtött hasonlóképpen százezer forintot.

– Nagyon örültünk, amikor megkeresett minket László Zsolt – mondja Faragó Renáta, Tőzsér Csabika édesanyja. A kisfiú egy ritka, genetikai eredetű izomsorvadásos betegségben szenved, tavaly óta egy speciális, életmentő kezelésen vesz részt.

– Most kapjuk majd az utolsó, hatodik kezelést márciusban. Ezután lesz egy állapotfelmérés, ennek függvényében derül majd ki, hogy kapjuk-e tovább, vagy elutasítanak minket. Apróbb, de nekünk nagyon jelentős javulások következtek be az állapotában. Izomerőben sokkal erősebb, most már elkezdett hízni is, ami eddig nem sikerült.

– Vastagodott a combja, a karja, ezt a gyógyszernek tudhatjuk be. Olyan dolgokat is meg tud csinálni, amit eddig nem. Például fel tud emelni egy fél literes üveget, és a labdát hosszabb ideig tudja tartani – meséli boldogan Renáta.

László Zsolt, Tőzsér Csabika és az árverésre bocsátott Nagy László-mez.
Fotó: Beküldött fotó

Bár a kilencvenmillió forintos kezelést eddig állta az állam, Csabikának emellett is számtalan kiegészítő kezelésen kell részt vennie. Tavaly októberben újabb gerincműtéten esett át, továbbá különböző gyógytornákra, terápiákra hordják a szülei, ezek és az utazások felemésztik a család pénzét. Ezért örülnek minden segítségnek.

A mezekre László Zsolt közösségi oldalán keresztül lehet licitálni, egészen április tizenkettedikéig.

Mindketten nagy ereklyegyűjtők

– Van egy négyszer négyes szobám, tele labdarúgáshoz köthető tárgyakkal. Körülbelül öt éve kezdtem gyűjteni ezeket, és mérkőzésekre utazgatni. Vannak cipőim, mezeim, labdáim, újságaim, régiek és újak, és rengeteg fotóm ismert játékosokkal.

– Régóta a Ferencvárosnak szurkolok, de a paksi csapatot is nagyon szeretem – meséli a jászberényi László Zsolt, aki csak miután felvette a kapcsolatot a családdal tudta meg, hogy Tőzsér Csabika szintén nagy gyűjtő és focirajongó.

– Ugyanúgy, ahogy Zsoltnak, neki is van egy kis szobája, rengeteg tárggyal, de főleg fotókkal. Tavaly novemberben egy válogatott meccsen voltunk Pesten, és kapott egy mezt Szalay Ádámtól, melyet kincsként őriz.

– Most csináljuk a kis szobáját, eddig egy Ronaldóval és egy másik Real Madrid-játékossal készített fotó van kitéve, de a többit is felrakjuk. Legalább hatvan ismert játékossal sikerült már közös képet készíteni – meséli Renáta, Csabika anyukája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában