elismerés

2019.02.01. 18:45

Pájer Antal-díjat kapott a Jásztánc Alapítvány

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen átadták az idei Pájer Antal-díjat, amit ezúttal a Jásztánc Alapítványnak adományozott oda a képviselő-testület.

Illés Anita

Az elismerést évről évre azok kapják, akik a kulturális, közösségi élet területén kiemelkedő eredményességű, maradandó értékű tevékenységet végeznek a városban.

A Jásztánc Alapítványt 1995-ben hozta létre tíz jászapáti fiatal felnőtt. Céljuk többek között a paraszti tánc és zenei folklór hagyományainak felkutatása, ápolása, a táncos szokások, népviseletek, néphagyományok megőrzése az utókor számára, a néptánc népszerűsítése. A tánc- és énektanulás mellett kézműves-foglalkozások is színesítik tevékenységüket.

Nagy hangsúlyt helyeznek a lokálpatrióta, tevékeny, közösségekben gondolkodó fiatalok felnevelésére, de gondolnak az idősebb generáció táncosaira is. A Pájer Antal-díjat Farkas Ferenc polgármester adta át Tajti Erzsébetnek, a Jásztánc Alapítvány kuratóriumi elnökének, aki köszönetét, háláját fejezte ki az elismerésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában