jászkunság

2019.03.14. 16:26

A megyei sajtó munkatársait köszöntötték

A megyeszékhely polgármestere a nemzeti ünnep és a magyar sajtó napja alkalmából a szolnoki városházán, a megyei médiaorgánumok képviselői számára csütörtökön tartott rendezvényen fejtette ki véleményét a világhálós kommunikáció előnyeiről és hátrányairól:

Mészáros Géza

– A hagyományos médiumok, úgy mint papíralapú újság, televízió, rádió, népszerűsége napjainkban háttérbe szorul az internetes közösségi hálózatok mögött. Ez utóbbiakon a nap mint nap, óráról órára megjelenő hírek többsége sok esetben valótlanságot tartalmaz, torz képet fest a környezetünkről – jegyezte meg köszöntő beszédében Szalay Ferenc.

– A média a társadalom szabadságának a jelképe, s a mai, internetes közösségi média időszakában különösen fontos szerepe van a hitelesség biztosításában.

Mint hangsúlyozta, a sajtóval évtizedek óta korrekt, kiváló a kapcsolata, s kifejezte abbéli örömét is, hogy az álhír, a negatív bulvárnak nincs táptalaja a helyi médiumokban. Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke szintén köszönetet mondott a megyei hírek hiteles közvetítéséért.

Az eseményen a Szolnoki Szigligeti Színház művészei adtak ünnepi irodalmi műsort, majd a díjátadások következtek. A megyei önkormányzat díját Erdei Gábor, a Jászsági Térségi Televízió munkatársa, míg a megyeszékhely elismerését Barna Péter, a Szolnok Városi Televízió szerkesztője kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában