Szolnok

2019.03.18. 19:30

Kiemelt terület a turizmus fejlesztése Szolnokon

A megyeszékhely gazdaságáról, egészségügyi programjairól és a küszöbön álló turisztikai fejlesztésekről számolt be a városházán Szalay Ferenc polgármester. A településvezető a város meghatározó cégvezetői, közéleti személyiségei előtt tájékoztatott a legfontosabb részletekről.

Hartai Gergely

– A város gazdaságának erősítését több fontos stratégiai irányvonal jellemzi. Így az M4-es út építése, az ipari parkok fejlesztése, a szakképzés, a Debreceni Egyetemmel való együttműködés, és a beruházásösztönzés is – kezdte nyitó szavaiban Szalay Ferenc polgármester. Majd hozzáfűzte, ez utóbbi keretein belül az élhetőbb, s küllemében is szebb városkép megteremtése is a célok közé tartozik.

A polgármester szerint a belső úthálózat fejlesztése és a járdaépítés kapcsán sokat kell még előrelépnie a városnak. A rendezett környezet kialakítása terén pedig szintén szükség van változásra. Hiszen, mint mondta, Szolnok évente 15 millió forintot költ az illegális hulladéklerakók felszámolására.

A településvezető ezután a város humán fejlesztéseire hívta fel a figyelmet. – Immár több mint egy évtizede olyan szűrőprogram működik nálunk, amellyel mintegy 40 ezer embert értünk el.

– Ennek eredményességét jól mutatja, hogy nem kevés ember életét mentették meg az efféle programok. Vagy azok a megfelelő szakorvosi ellátás felé irányították az érintetteket... – taglalta. Hozzátéve, hogy a méhnyakrák elleni védőoltást, és a Rotavírus elleni védőoltást is bevezette a város.

Az eseményen elhangzott, az ipari és egészségügyi fejlesztések mellett a turizmus is a hangsúlyos területek egyike. Benne a feltárás alatt álló szolnoki várral. – Minden, ami a várhoz köthető különlegesség, azt be fogjuk mutatni a térségben élőknek. Annál is inkább, mivel a városnak 3500 éves múltja van... – emlékeztetett.

Megtudtuk, a közelmúltban számos intézményfejlesztés ment végbe Szolnokon. Ezek közül a legtöbb iskolákat, óvodákat és bölcsődéket érintett. – Megvalósult például a Szegő Gábor Általános Iskola felújítása.

– Az intézmény több mint száz éves iskolája Szolnoknak, s hasonlóan szép épület kevés van a városban. Éppen ezért nagy öröm, hogy ugyanolyanra sikerült alakítani, mint amilyennek annak idején kinézett. A környéken beindul a belvárosi templom fejlesztése is, mely programhoz a vártemplom is tartozik... – summázta Szalay Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában