KŐRÖSTETÉTLEN

2019.03.01. 13:58

Korszerű szabadidőparkot alakítanak ki Kőröstetétlenen

A vízmű melletti, parlagon heverő telket hasznosítaná a tetétleni önkormányzat. A csaknem kétezer négyzetméteres területen egy korszerű szabadidőparkot húznának fel.

Hartai Gergely

A már elkészült kondipark nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében. Barta Béla is azok közé tartozik, akik már kipróbálhatták az új eszközöket.

Fotó: Hartai Gerely

– Habár a kondiparkunk már elkészült, tudni kell, hogy mindez csupán az első lépcsője annak a tervnek, miszerint a környéken egy szabadidőközpontot hoznánk létre – avatott be a részletekbe Pásztor Imre.

A falu polgármestere hangsúlyozta, a hivatallal szembeni, mintegy kétezer négyzetméteres földterület jelenleg teljesen üres. Ezért itt egy játszótér, egy kerékpáros pihenő és egy focipálya kiépítését kezdeményezi a hivatal.

– Már elébe mentünk az eseményeknek, hiszen az ide vezető utat időközben megépítettük – folytatta a településvezető.

– Tapasztalataink szerint óriási igény lenne a pihenőövezetre. A területen álló kondiparkunkat például csak két hete adtuk át, azonban délutánonként olyan nagy a forgalma, hogy alig lehet szabad eszközt találni.

– Ráadásul rengeteg kerékpáros turista halad át a falun, ami azt jelzi, lenne érdeklődés a vadonatúj központ iránt. A ceglédi kistérségben nincs hasonló létesítmény, ami ennyi szabadidős lehetőséget ölelne fel.

– Nagyjából 150–200 érdeklődő tudná kihasználni a központot. Köztük nagy számban általános iskolások, hiszen a helyi intézménybe mintegy hatvan tetétleni diák jár – mutatott rá.

A már elkészült kondipark nagy népszerűségnek örvend a helyiek körében. Barta Béla is azok közé tartozik, akik már kipróbálhatták az új eszközöket.
Fotó: Hartai Gerely

Megtudtuk, a fejlesztések közül leghamarabb a kerékpáros pihenőhely készülhet el. A hivatal azt reméli, hogy már ezen a nyáron kialakíthatják azt.

– Az egész park alapgondolata a falu megtartó erejének növelése. Mi ezt azzal szeretnénk elérni, hogy az ittenieknek ne kelljen a közeli városokba menniük a szabadidős programokért. Találják meg inkább itt helyben a számításukat!

– A beruházással az itt élő emberek életszínvonalát és kényelmét is emelnénk – hangsúlyozta Pásztor Imre.

– Az előzetes tervek szerint a játszóteret mintegy tíz-, a focipályát tizenöt-, a kerékpáros pihenőt ötmillió forintból alakíthatják ki a falu központjában. A biciklis létesítményben egyébként wificsatlakozást is biztosítanának. Emellett kandelábereket és padokat is kihelyeznének a környéken.

Hasznosítanák a patak vizét

Pásztor Imre arról is beszámolt, hogy a szabadidőközpont szélén egy csónakázótavat hoznának létre.

– Az illetékesekkel együttműködve egy zsilipet szeretnénk kialakítani, hogy állandó vízszintet tartsunk a Gerjében. A célunk ezzel az, hogy csónakázni is lehessen a park mögötti területen.

– Úgy véljük ugyanis, hogy egy ilyen tó tökéletesen illik a park arculatához – taglalta a polgármester, aki ígéri, az önkormányzat már a jövő héten felkeresi az ügyben illetékes szerveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában