családháló díj

2019.03.15. 11:30

Rangos elismerést kapott a miklósi bölcsőde

2013 után ismét megnyerte a Családháló díjat Törökszentmiklós Város Bölcsődéje, egyik nevelőjük külön is részesült az elismerésben. A szavazást indító honlap minden évben keresi az év szülészetét, óvodáját, iskoláját és bölcsődéjét, de az egyéni jelölteket is, mindenkit, aki a család intézményéért az előző évben a lehető legtöbbet tett.

Molnár-Révész Erika

A Törökszentmiklós Város Bölcsődéje dolgozói március 2-án, Budapesten vették át a Családháló díjat

Forrás: Családháló.hu/Adrián Zoltán

– Ez egy óriási elismerés számunkra, hiszen hiába kérnénk, hogy jelöljenek minket vagy szavazzanak ránk, ha valakinek rossz véleménye lenne a bölcsődénkről, nem tenné meg.

— Azt gondolom, ez a lakosság és a szülők részéről az itt dolgozók munkájának elismerése – mondta a díjról Dancza Istvánné, a bölcsőde vezetője.

Nem először örülhetnek a sikernek, hiszen a miklósi bölcsőde 2013 után most másodjára kapta meg a Családháló díjat. Emellett idén hét nevelőt is jelöltek a szülők, mindannyian előkelő helyen végeztek a szavazáson. Elek Petra nevelő – aki egyben az intézményvezető helyettese – pedig el is hozta a kitüntetést.

– Alapvető számunkra a gyermekek szeretete és elfogadása, mindig arra törekszünk, hogy még szebbé, jobbá tegyük az életüket, ezáltal a szülőkét is. Hálát adok az Istennek, hogy olyan nagyszerű munkatársakkal dolgozhatok együtt, akikkel mindenben hasonlóan gondolkodunk, mivel ugyanaz a belső láz hajtja őket: hogyan adjunk még több segítséget és örömöt a családoknak – osztja meg a bölcsőde alapfilozófiáját az intézményvezető.

Hozzátette, mint minden gyermekkel foglalkozó intézmény, az alapprogramot ők is beépítik a gondozói munkába, emellett kiegészítik azt a helyi adottságoknak megfelelően.

A Törökszentmiklós Város Bölcsődéje dolgozói március 2-án, Budapesten vették át a Családháló díjat
Fotó: Családháló.hu/Adrián Zoltán

– Számunkra fontos a családi élet erősítése. Több olyan rendezvényünk van, melyet a családokkal együtt élünk meg. Az egyik ilyen – és a szülők által is kedvelt rendezvény – a gyermeknap, amely egy nagyon családias rendezvény, mindenki jól tudja érzeni magát, kortól függetlenül.

— A másik pedig a Márton-napi vigasság és felvonulás, amely a bölcsődénkből indult, de mára városi rendezvénnyé nőtte ki magát. Ünnepekhez, ünnepkörökhöz kapcsolódóan is tartunk közös eseményeket.

— Nagy szerencsénk, hogy egy nagyon jól felszerelt főzőkonyhánk van, melyben ilyenkor el tudjuk készíteni a különböző süteményeket – sorolta a közös alkalmakat Dancza Istvánné.

– Nagyon örülünk és büszkék vagyunk ezekre a díjakra, már most arra sarkallnak bennünket, hogy hogyan tudjuk még szebbé és jobbá tenni a bölcsődei ellátást Törökszentmiklóson – zárta gondolatait az intézményvezető.

Nagy szükség lenne a bővítésre

Jelenleg az ötvennégy férőhelyes bölcsőde telt házzal működik, tizenhét dolgozóval, melyből nyolcan gyermeknevelők. Három csoportszobában tizennégy, két év feletti gyermekkel foglalkoznak, egy kisebben pedig az egészen aprócska, két év alatti gyermekeket gondozzák. Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a férőhelyek bővítése céljából.

– Fantasztikus öröm lenne számunkra is, bízunk benne hogy a pályázatot idén pozitívan bírálják el. Azt gondolom, hogy egy ekkora lélekszámú városban – hiszen Törökszentmiklós egy húszezer fős település – kevés az ötvennégy férőhelyes bölcsőde, tekintettel arra, hogy az állam ma már milyen lehetőségeket kínál a munkába visszatérő anyukáknak.

Például a gyed extrával ma már féléves kortól lehet dolgozni, tehát a munka világába való visszatérést erősíti. Örülnék, ha minden ide jelentkező gyermeket fel tudnánk majd a bővítés után venni – mondta Dancza Istvánné, a Törökszentmiklós Város Bölcsődéje vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában