jászkunság

2019.04.01. 13:52

Egyre többen hívják házhoz a takarítókat

Nem szégyen, és már nem is úri kiváltság segítséget kérni a házimunkához. Ugyanis ma már elérhető áron tehermentesítik azt, aki ezáltal hasznos időt tud eltölteni a családjával vagy így több ideje jut a karrierjére.

Czakó Nóra

Az állandó ügyfelekhez igyekeznek mindig ugyanazt a takarítót küldeni.

Forrás: Shutterstock

Óriási terhet ró egy család tagjaira például a nagytakarítás vagy az ünnepek előtti lakáskarbantartás, így egyre többen kérik a segítséget a szolgáltatóktól. Ez lehet rendszeres, így hetente vagy akár pár naponta lehet felfogadni takarítót, de alkalomszerűen is rendelkezésre állhatnak.

– Én havi rendszerességgel hívok takarítókat a lakásunkba, így több időt tölthetek a családommal, és mindez nem is olyan drága mulatság, mint azt a legtöbben elsőre gondolnák – árulta el a szolnoki Anita.

– Korábban egy fárasztó hét után szinte az egész hétvégém ráment a takarításra, mosásra, vasalásra, főzésre. Most viszont legutóbb is inkább elmentünk egy rövid kirándulásra a férjemmel és két kislányunkkal, amíg az otthonunkat takarították – fűzte hozzá.

Petró Árpád, a szolnoki Tiszta Otthon vállalkozás tulajdonosa hírportálunknak elmondta, egyre több magánháztartástól kapnak megrendelést, leginkább időhiány miatt.

Ezzel a lehetőséggel korábban inkább a városok lakói éltek, de most már vidéki viszonylatban is kedvelt a szolgáltatás azok körében, akik megengedhetik maguknak és nem szeretnének időt fordítani erre.

Az alapszolgáltatásba minden külső felület takarítása beletartozik az összes helyiségben, ha pedig valaki nagytakarítást kér, néhány pluszelemmel is bővülnek az elvégzett teendők, például a pókhálók eltüntetésével és az ajtók lemosásával.

Ezek mellé számos extra szolgáltatást lehet választani, például mosás, vasalás, ablakpucolás, hűtő és tűzhely tisztítása belülről, ruhás szekrény rendbetétele, függönymosás, de akár még viráglocsolást is lehet kérni.

Tehát egészen hasonló a bejárónői feladatokhoz. Mint megtudtuk, a legnépszerűbb extra szolgáltatás, főleg most a tavaszi időszakban, az ablakpucolás, de kedvelt még a hűtő- és tűzhelytisztítás, valamint a vasalás is.

– A legtöbb ügyfelünk heti, kétheti rendszerességgel veszi igénybe a szolgáltatásunkat és főként hétköznap napközben, tehát amíg dolgoznak. A legtöbb megrendelés pedig a tavaszi, őszi nagytakarítások idején érkezik be hozzánk, valamint a karácsony előtti időszakban. Ilyenkor érdemes már hetekkel korábban időpontot foglalni – javasolta Petró Árpád.

Az állandó ügyfelekhez igyekeznek mindig ugyanazt a takarítót küldeni.
Fotó: Shutterstock

A takarítás költségeit a cég a lakás nagysága alapján számolja. Így egy 58 négyzetméteres vagy annál kisebb ingatlanba kért alapszolgáltatás 5400 forint, 79 négyzetméterig 7900 forint, 112 négyzetméterig 9800 forint, 140 négyzetméterig 11 500 forint, 200 négyzetméterig pedig 14 200 forint.

– Jellemzően a 80 négyzetméter feletti családi házakban élők veszik igénybe a szolgáltatásunkat, de sokszor hívnak minket kisebb méretű lakásokba is, tehát ez már nem a tehetősek kiváltsága – vélekedett Petró Árpád.

– Úgy látjuk, egyre többen engedhetik ezt meg maguknak, és az állandó ügyfeleink száma is emelkedik. Az ő esetükben egyébként igyekszünk mindig ugyanazt a takarítót küldeni, hiszen ő már pontosan ismeri az igényeket, a helyszínt, és a tulajdonos is elégedettebb, hiszen nem mindig más jár a lakásába.

– Előnye még a szolgáltatásunknak, hogy nem kell otthon tartózkodnia a tulajdonosnak, amíg a takarítók dolgoznak, ugyanis a lakás kulcsait irodánkban is le lehet adni.

Erkölcsi bizonyítvány is szükséges

Petró Árpádtól megtudtuk, nagyon sokan jelentkeznek hozzájuk, de arra törekednek, hogy egy nagyon erős csapatot építsenek ki, amelynek tagjai hosszú távon tudnak megfelelő minőséget nyújtani. Ez nagyon fontos ebben a munkában, de így tíz jelentkezőből körülbelül ketten felelnek meg az elvárásoknak.

– Nálunk kétkörös interjú van, a személyes elbeszélgetés után pedig próbanapra kerül sor, ahol egy gyakorlott kollégánk segítségével csapatmunkában végzik el a munkát, és ha pozitív a visszajelzés mind az ügyfél, mind a kollégánk részéről, csapatunk tagjává válhat a jelentkező.

– Bár általában rutinos háziasszonyok pályáznak, szeretjük, ha van tapasztalat is mögötte, tehát számunkra fontos a gyakorlat. Emellett erkölcsi bizonyítvány is szükséges, ami azért fontos, mert az ember a privát szférájába engedi be a takarítókat – magyarázta Petró Árpád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában