jászkunság

2019.04.15. 19:40

Idén is sokan töltik szállodákban a húsvéti ünnepeket

Országszerte telt házzal számolhatnak húsvétkor a szállodák, well­nessközpontok. Megyénkben idén is sokan döntöttek úgy, hogy nem otthonukban, töltik el a hosszúra nyúló ünnepi hétvégét.

Kovács Berta

Fotó: Illusztrációfotó/Shutterstock

A pihenés ezen formáját választókat az sem zavarja, hogy idén átlagban öt-tíz százalékkal többet kell fizetniük. A népszerű szálláshelyeket a Jászkunságban is jó előre lefoglalták, a szabadtéri programok miatt utazók viszont inkább kivárnak, mérlegelve az időjárást.

A kisújszállási Kumánia változatlanul nagy népszerűségnek örvend, nem csak a megyében élők körében.

– A húsvéti időszakra nálunk már január végén beteltek a szálláshelyek. A korábbi évekhez képest egy jó hónappal korábban lefoglalták a szobákat, ami minket is meglepett, mivel általában február végére lesz telt ház az ünnepre. De azóta is folyamatosan jelentkeznének, épp ezért tervezzük bővíteni a férőhelyek számát – számolt be róla Zámbori Péter, a Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője.

– Idén nekünk is öt-tíz százalékkal kellett emelnünk az árakat, mivel nőttek a bérköltségek, a beszállítóink, a vállalkozók is drágábban dolgoznak. Húsvétra programokkal is készülünk. Ezeket nagyon szeretik a gyerekek, de a nagyszülők is. Még állatsimogatónk is lesz, és a vendéglátásunkban, az éttermi kínálatban is érezhető lesz a húsvét.

A Martfű Termal Spa összes szálláshelye is betelt már másfél-két hónappal ezelőtt – tudtuk meg Tomasovszky László ügyvezetőtől.

– A fürdőben pedig a pénztári nyitvatartást hosszabbítjuk meg, számítva a nagyobb vendégszámra. Bár korábbi tapasztalataink alapján a húsvét hétfő nem a legforgalmasabb nap, a locsolkodás, családlátogatás miatt. Fürdőzni inkább a hosszú hétvégén jönnek.

– A kétórás belépő árát emeltük, az egész naposat viszont nem, a szobák ára is maradt a régi, viszont a félpanziós ellátást kivettük az alapszolgáltatásokból, de felárral kedvezményesen lehet megrendelni. A wellness-árakat egyáltalán nem emeltük meg, mivel még mindig nem kedvelték meg elég sokan – árulta el az ügyvezető.

– A szobafoglalásokat tekintve a három éjszakára szóló foglalás még mindig nem éri el az összes foglalás ötven százalékát. A vendégek többsége nem tölti itt péntektől hétfőig az ünnepet, két éjszakára sokkal bátrabban jönnek.

Van persze, ahová utolsó pillanatban szeret bejelentkezni a vendégek egy része.

– Vannak foglalásaink, de egyelőre még nincs telt ház a húsvétra – nyilatkozta megkeresésünkre Ábrahám Tamás, a tiszafüredi Hableány Hotel igazgatója.

– Nálunk nagyon sokat számít, jó-e az idő, hiszen ide, közvetlenül a víz mellé főleg horgászni, csónakázni jönnek az emberek, így inkább közvetlenül az ünnep előtt jelentkeznek be, figyelembe véve az időjárást. Akad olyan is, aki csak aznap esik be hozzánk, amikor meg akar itt szállni. Mi a tavalyi árakon várjuk a vendégeket, az ünnepre van külön húsvéti ételkínálatunk.

Nem most lesz a csúcsidőszakuk

A szolnoki Garden Hotel a foglalások alapján nem számol telt házzal.

– Negyvenöt-ötven fő érkezik hozzánk ebben az időszakban, a szobák hetven-nyolcvan százalékát veszik igénybe – számolt be róla Varga-Szabó Lídia értékesítési és marketing vezető.

– Tavaly is ez volt a jellemző. A vendégek péntektől hétfőig maradnak itt, február végén kezdtek bejelentkezni az ünnepre. Lesznek saját húsvéti programjaink is, van wellness-részlegünk, nem vagyunk a strandhoz kötve. Viszont a városban nincsenek nyitva az ünnepek alatt a látványosságok, hogy ezzel több vendéget csábíthassunk ide ilyenkor... – tette hozzá a szolnoki szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában