JÁSZBERÉNY/galériával

2019.05.07. 15:30

162 diák mérte össze tudását a digitális kalandban

A Logiscool Jászberényi Programozó Iskola idén is csatlakozott – immáron harmadik alkalommal – a Nagy Digitális Kaland országos informatikai versenyhez.

Illés Anita

A tanulók online oldották meg a játékos feladatokat

Fotó: Gémesi Balázs

Bakos Andrea, az iskola vezetője a kezdeményezésről elmondta, segíti a diákok tudásának fejlesztését, játékos formában ismerhetik meg a logikus gondolkodást, valamint a digitális eszközök és az internet biztonságos használatát.

A csapatok két korosztályban – általános iskola 3–4. és 5–6. osztály – versenyeztek a Lehel Vezér Gimnáziumban. A verseny idejére a városi könyvtár könyves sarokkal települt ki.

A tanulók online oldották meg a játékos feladatokat
Fotó: Gémesi Balázs

Berényben ezúttal ötvennégy csapat, százhatvankét tanuló mérte össze tudását a digitális kalandban. A jó hangulatú vetélkedőn a résztvevők a helyszínen egy óra alatt, online oldották meg a játékos feladatokat.

A gyerekek a digitális világgal, logikus gondolkodással, internetbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket kaptak. A játékos küldetés egyébként jó alkalom volt arra is, hogy a jászberényi és környékbeli iskolák között mélyítsék a kapcsolatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában