GALÉRIÁVAL

2019.05.08. 16:24

A diákok pályaválasztásában segít a Szakma szerda

A Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum ebben a tanévben indította el Szakma szerda elnevezésű foglalkozásait.

Hartai Gergely

A kezdeményezés célja, hogy ezen alkalmakkal is segítsék az általános iskolás tanulók pályaválasztását, valamint hogy a munka szeretetére neveljék a legifjabbakat. Épp ezért az érdeklődők szerdánként, egyéni igény szerint az iskola bármelyik tanműhelyében, vagy a vele kapcsolatban lévő szervezetnél tehetnek látogatást.

Délelőtt például az Ady Endre úti kormányablak munkájával ismerkedhetett meg a Tószegi Általános Iskola harminc diákja. A fiatalok főként az ügyintézés folyamatából kaphattak ízelítőt. Így elsősorban a diákigazolvány-, és e-személyi igénylésének módjáról, az ügyfélkapun történő regisztráció menetéről és az időpontfoglalásról hallhattak a tanulók.

A szakmabemutatón dr. Berkó Attila kormánymegbízott köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően pedig Nagy Zsuzsanna, a kormányablak főosztályvezetője tartott tájékoztatót az érdeklődő diákoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában