SZOLNOK

2019.05.29. 17:26

A jövő mestereit díjazta az iparkamara

A jövő kulcskérdése a képzett munkaerő, hiszen boldogulásunk alapja, hogy miként alakul az értékteremtő gazdaság – hangsúlyozta dr. Sziráki András elnök a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara keddi rendezvényén. A kamara az idei Szakma Sztár versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat részesítette elismerésben.

Kovács Berta

Sáfrán Péter (balra) Sziráki Andrástól vette át az elismerést.

Fotó: Csabai István

A Szakma Sztár Fesztiválon vasútforgalmi szolgálattevő szakmában első helyezést elért Demkó Dániel (Szolnoki Műszaki SZC Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma), az eladószakmában harmadik helyen végzett Juhász József (Szolnoki Szolgáltatási SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola), az épület- és szerkezetlakatos szakmában szintén harmadik Sáfrán Péter (Karcagi SZC Nagy László Gimnáziuma, Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) vehetett át oklevelet és ajándékot dr. Sziráki Andrástól.

Sáfrán Péter Sziráki Andrástól vette át az elismerést.
Fotó: Csabai István

A cukrászszakmában hetedikként végzett Tánczos Bernadett Pálma, aki a díjátadón nem tudott jelen lenni, így ő később kapja meg az elismerést.

Simon Olivér, a Karcagi SZC Varró István Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma tanulója augusztusban Kazanyban a WorldSkill elnevezésű szakmai világbajnokságon képviseli hazánkat festő-mázoló-tapétázó szakmában, korábban pedig eredményesen vett részt többek között a MiniSkill nemzetközi festőversenyen, az EUROSkill versenyen, a nyár végi megmérettetés előtt pedig Sanghajban szeretne bizonyítani egy tesztversenyen.

Felkészítő tanára, Kovács Sándor be is mutatta diákja eddigi pályafutását, aki eredetileg esztergályosnak tanult, majd oktatója hatására váltott pályát.

– Az esztergályosszakma mellett szüleim és testvéreim hatására döntöttem, de ez nem az én világom. Én hobbiként festettem, rajzoltam, így a festő-tapétázó szakma ehhez sokkal közelebb áll – árulta el Olivér.

Simon Olivér (balra) és Sziráki András.
Fotó: Csabai István

– Az álmom válik valóra azzal, hogy mehetek a világbajnokságra, nagyon sok energiát fektettem bele – fejtette ki a fiatalember, akinek az a vágya, hogy majd tanára példáját követve, ő is hozzásegítse versenyző diákjait a sikerekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában