JÁSZFÉNYSZARU

2019.05.15. 15:30

Átadták az új Samsung-Liska tanműhelyt

A Samsung Zrt. és a jászberényi Liska József Katolikus Középiskola együttműködését tovább erősíti az az új tanműhely, amit szerdán adtak át a Rimóczi kastélyban.

Illés Anita

A cég elkötelezett az oktatás fejlesztésében és a tehetséges diákok támogatásában. A Liska József Katolikus Középiskolával szoros stratégiai kapcsolatot alakítottak ki, amit szerdán tovább fejlesztettek.

Ennek eredményként a vállalat közel 8 millió forint értékű eszközparkkal rendelkező tanműhelyt hozott létre, ahol a következő tanévtől kezdődően a Liska 11. és 12. évfolyamából négy osztály diákjainak gyakorlati foglalkozásait tarthatják.

Keunha Hwang, a Samsung Zrt. elnöke köszöntőjében kiemelte: szeretnék elérni, hogy a diákok az iskolában elsajátított elméleti ismereteket a gyakorlatban használni tudják és a gyakornoki program után egyből bizonyítani tudják képességüket a munkaerőpiacon.

A tanműhely átadó ünnepségen Győriné Dr. Czeglédi Márta, polgármester örömét fejezte ki, hogy a kastély falai adnak helyet az oktatásnak, ami immár Samsung tudásközponttá vált.

– Az iskolának nagy lehetőséget jelent az együttműködés, hiszen a tanulók a legmodernebb technikai vívmányokkal ismerkedhetnek meg. – mondta Halász Péter, a Liska József Katolikus Középiskola igazgatója.

A tanműhely segítségével olyan eszközöket tudnak bevonni az oktatásba, amiket az iparban naponta alkalmaznak. A köszöntők után Keunha Hwang, a koreai vállalat elnöke átadta a tanműhely kulcsát a középiskola igazgatójának. A résztvevők megtekinthették a világszínvonalú eszközökkel felszerelt termet, ahol a legmodernebb tudással tudják felvértezni a diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában