Karcag

2019.05.14. 09:30

Díjakat is átadtak a karcagi ünnepségen

– A magyar és az amerikai nép közös hőse, Fabriczy Kováts Mihály huszár ezredes, a város szülötte hosszú és kalandos életutat járt be, mielőtt az amerikai függetlenségért vívott háború kiemelkedő katonája, hőse lett.

Daróczi Erzsébet

Ezzel kezdte beszédét a Déryné Kulturális Központban tartott ünnepségen Németh Szilárd István parlamenti államtitkár, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese.

Felidézte a hős életének főbb állomásait. Dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, a Kováts Mihály Baráti Társaság Egyesület elnöke Kováts Mihály Emlékplakettet adott át dr. Varga Gyöngyi tanárnőnek hagyományőrző munkájáért.

A Bodó-díjat dr. Fazekas Sándor, Sági István tankerületi igazgató és Laczik Dénesné, a Kováts-os Gyermekekért Egyesület elnöke Madar Dóra 8. osztályos tanulónak adta át. A Kováts Mihály iskola előtt megkoszorúzták Fabriczy Kováts Mihály domborművét, a Györffy István Nagykun Múzeumban pedig kiállítás nyílt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában