galériával

2019.05.19. 09:30

Elődeikre emlékeztek Karcagon

A honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepi koszorúzást a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület szombaton az Ifjúsági Ház (volt HEMO) épületénél lévő emléktáblánál.

Daróczi Erzsébet

— Május 21-én ünnepeljük a Magyar Honvédelem Napját. Az 1849-ben a dicsőséges tavaszi hadjárat megkoronázásaként ezen a napon foglalta vissza a magyar honvédsereg a budai várat a császáriaktól.

— Az országos jelentőségű eseményre 13. alkalommal emlékezünk itt a karcagi helyőrségre, mely több évtizeden át 2004. június 30-ig élt létezett, működött, dacolva a folyamatos átszervezésekkel – mondta beszédében Rab János nyá. őrnagy, az egyesület elnöke.

— Meghajtjuk jelképesen az elismerés zászlaját azok előtt, akik itt, az emléktáblán is szerepelnek, s azok előtt a Karcagon állomásozott honvéd alakulatok egykori személyi állománya is, akiknek tevékenysége nagymértékben hozzájárult a település gazdasági, társadalmi, kulturális fejlődéséhez — fogalmazott az elnök, majd az emléktáblánál koszorút helyezett el a karcagi és a tiszaföldvári egyesület, az önkormányzat, a szolnoki MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság képviselője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában