Ezen a napon

2019.05.19. 18:45

Ez történt a megyében az elmúlt 5 évben május 19-én

Ismét visszamegyünk az időben, ugyanis ezen a héten is összeszedtünk 1-1 hírt az elmúlt 5 évből.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

2018. 05. 19.

Előkelő helyezést ért el a mezőgazdasági versenyen a kenderesi suli diákja

Százhúszból negyedik lett a szentlőrinci Újhelyi Imre Mezőgazdasági Emlékversenyen Pintér Béla, a Kenderesi Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola 10. évfolyamos gazdatanulója.

A környezettudatos korszerű mezőgazdasági technológiákon belül az energiafűz termesztését választottam, mondta a karácsondi születésű fiú. Falumban is szeretném majd ösztönözni a sokrétű energiafűz termesztését, tette hozzá a diák, amikor a jövőbeni terveiről kérdeztük.

2017. 05. 19.

Városiasodik az Alcsisziget

A közelmúltban az üdülőzónából lakóövezetté vált Alcsisziget városrészben zajló infrastruktúra-­fejlesztési programról számolt be a sajtó képviselőinek a helyszínen Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Rezák László, a körzet önkormányzati képviselője.

Hogy milyen terveket fogalmaztak meg 2017-ben, kattintson ide a teljes cikkért.

 

2016. 05. 19.

Kunszenti pap az új pápai nagykövet

Apostoli nunciussá, azaz pápai nagykövetté nevezte ki Fehéroroszországba május 13-án Ferenc pápa dr. Pintér Gábor pápai prelátust, az ausztriai Apostoli Nunciatúra első tanácsosát, a Váci Egyházmegye papját.

Egyúttal érseki rangra emelte őt, a velebusdói címzetes érseki címet adományozva neki. Az új pápai nagykövet 1964. március 9-én született Kunszentmártonban. 1988. június 11-én szentelték pappá, teológiai doktorátust szerzett. 1996. július 1-jén lépett a Szentszék diplomáciai szolgálatába.

Az elmúlt két évtizedben Haitin, Bolíviában, Skandináviában, Franciaországban, a Fülöp-szigeteken és Ausztriában teljesített szolgálatot. A magyar mellett olaszul, angolul, németül, spanyolul, franciául, oroszul, svédül és haiti kreol nyelven beszél – tájékoztatta a sajtót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkársága.

 

2015. 05. 19.

Városnézésen járt a kínai küldöttség

A kínai Anhui tartomány politikusaiból álló küldöttség érkezett ma reggel Szolnok városába.

A látogatásuk célja az volt, hogy megismerjék Szolnokot, ahol majd a citromsavgyár is épül. Fontos számukra ugyanis, hogy hova ruház be egy kínai vállalat. A nap folyamán a kínai delegáció ellátogatott a megyei közgyűlésre és megtekintették a Damjanich János Múzeumot.

Ezt követően Szalay Ferenc, Szolnok város polgármestere a városházán fogadta őket, és Szolnokról egy kis szóbeli bemutatást tartott. A beszélgetést követően a citromsavgyár leendő telephelyére az Ipari Parkba látogattak el.

 

2014. 05. 19.

Hitte volna? A szolnoki habos isler mára európai hírű lett!

Igazi szolnoki kuriózum a habos isler. Sokan nem is tudják, de a tojáshabbal készült süteményt egy szolnoki cukrász, Hegedűs László találta ki, majd sütötte meg először.

Ha többet is szeretne megtudni a sokak által kedvelt süteményről, a teljes cikkért kattintson ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában