RÁKÓCZIFALVA

2019.05.20. 20:00

Hírportálunk fotóriporterétől tanulhatnak a gyerekek

A digitális fotózás szakmai fogásaival ismerkedhetnek a falvai általános iskolás gyerekek a Varsány Közösségi Ház nyertes pályázatának köszönhetően.

Kovács Berta

A sajtófotó-készítést a Macimúzeumban gyakorolták a gyerekek.

Fotó: Mészáros János

A kreatív foglalkozássorozaton Mészáros János, hírportálunk többszörösen díjnyertes fotóriportere vezeti be a programban részt vevő nyolc fiatalt a minőségi képkészítés rejtelmeibe.

A sajtófotó-készítést a Macimúzeumban gyakorolták a gyerekek.
Fotó: Mészáros János

A fotózni vágyó, többségében nyolcadik osztályos fiatal mindegyike fényképezett már – igaz, főként okostelefonnal, de mint Mészáros János kiemelte, a foglalkozásokon is nagyon aktívak, érdekli őket e tevékenység, és mindegyiküknek van érzéke a fotózáshoz.

A kis csapat hetente egy alkalommal jön össze, a találkozó időpontját közösen, egyéb elfoglaltságaikhoz igazítva választják meg.

A gyerekek megtanulják egy-egy adott téma fotózásának fogásait – a sajtó- és sportfotók készítését már átvették –, valamint olyan elméleti ismeretekre is szert tesznek, mint például adott körülmények között milyen beállításokkal dolgozzanak, vagy hogyan kell egyáltalán megkomponálni egy képet. Mészáros János elárulta: a program egy meglepetéssel fog zárulni.

A ház gépeivel fotóznak

Még múlt év őszén szerezte be a Varsány Közösségi Ház a fotós foglalkozásokon használatos digitális fényképezőgépeket egy nagyszabású, köznevelési pályázat elemeként.

A művelődési intézmény eszközállománya a hat fotómasina mellett tíz laptoppal is gyarapodott, a számítástechnikai eszközökön a gyerekek az alapvető képszerkesztési eljárásokat – világosítást, vágást és élesítést – is elsajátíthatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában