Tószeg

2019.05.17. 10:28

Informatikai eszközök váltják a krétát a tószegi iskolában

Tankerületi szakmai napot tartottak a Tószegi Általános Iskolában.

Fekete Sándor

Az igazgatók ismerkednek a tószegi iskola pedagógusai által készített értékelő-fejlesztő programokkal.

Fotó: Fekete Sándor

A Szolnoki Tankerülethez tartozó harmincnégy intézmény, általános iskola vezetői vettek részt a fórumon. Az igazgatói értekezletet követően a házigazda intézmény mutatkozott be, ízelítőt adva abból, miként igyekszik az oktatás-módszertani kultúra fejlesztésére a digitális eszközök bevonásával, amelyek segítséget nyújtanak a tananyag korszerű elsajátíttatásában.

A fórumon részt vett Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató is. Elmondta, havonta tartanak szakmai napot, az igazgatói közösség olyan intézményekbe látogat el szívesen, ahol az innováció, a modern technikai eszközöket is az oktatás szolgálatába állítják a mindennapok során – és a tószegi iskola ilyen.

Olyan szinten használják az informatikai eszközöket, amilyen a XXI. század oktatásában elvárható. Nem kell feltétlenül „belvárosi” iskolába járniuk a gyerekeknek ahhoz, hogy a legkorszerűbb eszközökkel készítsék fel őket a középiskolai továbbtanulásra.

Az igazgatók ismerkednek a tószegi iskola pedagógusai által készített értékelő-fejlesztő programokkal.
Fotó: Fekete Sándor

Fehér Ferenc, a tószegi iskola intézményvezetője elárulta, hét kollégájával elkészítettek egy oktatási segédanyagot, az Online Kompetencia Értékelő-fejlesztő programot, amelyet az alsós és a felsős tanulók oktatásában is felhasználhatnak a pedagógusok.

Ebben találhatók feladat- és tesztlapok, olyan szoftverek, amelyek pontos visszajelzést adnak tanulói közösségek, egyes diákok tudásszintjéről, fejlődéséről. Az eredményeket kiértékelik a programok, segítséget nyújtva a pedagógusnak az állapotfelméréshez, a továbblépéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában